Ved årets slutt – ambisjoner for neste år

Ved årets slutt er det naturlig å reflektere litt over året som har gått. Og for oss i iStyrelsen vil det si å se tilbake på hvordan utviklingen har vært innen eierstyring og selskapsledelse, herunder verdiskapende styrearbeid, i norske bedrifter. Vi har jo et innsyn i dette gjennom vår virksomhet innen styreopplæring, styreevalueringer og styrenettverksgrupper som vi fasiliterer.

Innen de større bedriftene er det i dag en klar og gledelig status i og med at verdiskapende styrer er naturlig og på plass. Disse styrene er opptatt av stadig forbedringer i sitt arbeid, bl.a. foretar de en årlig systematisk egenevaluering med henblikk på effektivisering og utvikling for å møte morgendagens utfordringer.

Når det gjelder de små og mellomstore bedriftene (SMB), så er derimot bildet fortsatt alt annet enn rosenrødt, noe som ble belyst i en nyhetsbrev-artikkel for litt tid siden. Da næringslivet i Norge er dominert av SMB, er det viktig at bedriftseiere snarest mulig innser at det er et betydelig potensial for bedre verdiskaping og lønnsomhet i å profesjonalisere styrefunksjonen i bedriftene. Her vil vi i iStyrelsen ta vår del av oppgaven med å argumentere for dette, noe som vi vil fortsette å gjøre også i det nye året.

Året som har gått har vært annerledes med tanke på Covid-19. Den fleksibiliteten og tilpasningen som mange norske bedrifter har demonstrert, borger for at vi også burde ha evne til å tilpasse og forsterke styrefunksjonen i riktig retning i året som kommer.

Jeg vil benytte anledningen til å takke lesere av nyhetsbrevet for følge i året som er gått, og vi vil ønske dere alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Vi vil være tilbake med nye nyhetsbrev på nyåret.

_______________________________________________________

Vedr. Styrenettverksgrupper

Vi har fortsatt noen få ledige plasser i våre styrenettverksgrupper for 2021. Du inviteres til å melde din uforpliktende interesse for deltakelse på følgende linker:

De som registrerer seg, og har en viss kompetanse fra, eller i tilknytning til, styring / ledelse av virksomheter, vil få mer informasjon og potensielt tilbud om deltakelse i en av styrenettverksgruppene.

___________________________________________________________

Ønsker du å holde deg oppdatert på det siste innen eierstyring og styrearbeid, les iStyrelsens nyhetsbrev. Hvis du ikke allerede er abonnent (det er gratis), meld deg på iStyrelsens nyhetsbrev ved å registrere deg denne linken, så vil du få nyhetsbrevet til din e-post. Du er også velkommen til å videresende nyhetsbrevet til de av dine forbindelser som du vil anta ville være interessert i nyhetsbrevet. 

Eller følg oss på linkedin.

Du er også velkommen til å ta kontakt dersom du ønsker å skrive en artikkel eller innlegg i nyhetsbrevet.