Personvernpolicy for iStyrelsen .

– Håndtering av persondata og cookies

Som bruker av og besøker på et av nettstedene våre aksepterer du det som beskrives i disse vilkårene og du sier deg enig i den behandlingen av persondata som beskrives i denne personvernpolicyen. Vi ønsker å være transparente med hvordan din informasjon benyttes.

iStyrelsen benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsteder og samler inn enkelte personopplysninger om de besøkende der. Her kan du lese om hva informasjonskapsler er, hvilke informasjonskapsler vi bruker og hva de benyttes til.

Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstbasert fil med informasjon om ditt besøk på et nettsted. Førstepartskapsler er informasjonskapsler som er lagt inn på nettstedet av den som har ansvar for det og tredjepartskapsler er lagt inn av andre.

Hvorfor vil dere samle inn informasjon?

Det er forskjellige grunner til at vi samler inn og bruker dine persondata: dels for å forbedre og tilpasse våre tjenester og dels for å samle inn statistikk om nettstedet slik at vi kan gjøre det bedre for de besøkende. Håndteringen er basert på det som i personvernlovgivningen kalles legitim interesse. Dette betyr at vi bruker informasjonen i markedsføringsøyemed for å informere deg om våre tjenester. Da hjelper det oss at vi vet hva du har vist interesse for og samtidig slipper du å motta markedsføring som ikke er relevant for deg.

Du kan når som helst be oss om å endre opplysningene, få innsikt i dem eller be oss om å fjerne deg fra våre databaser. Du kan selv klikke på lenken “Slett meg” i våre nyhetsbrev, eller du kan sende oss en e-post med beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev eller annen e-post fra oss.

Hvilke opplysninger samles inn?

Typiske opplysninger er:

  • Kontaktinformasjon, for eksempel navn, e-postadresse og telefonnummer.
  • Brukerinformasjon, for eksempel hvordan du bruker nettstedet og våre tjenester. Dette kan inkludere IP-adresser, type enhet og nettleser og til og med informasjon om hvordan du interagerer med nettstedet vårt, for eksempel hvilke sider du besøker og hva du klikker på.

Hvordan samles informasjonen inn?

De vanligste måtene for oss er at vi får inn opplysningene gjennom at du selv velger å dele dem med oss i et skjema eller ved at vi får dem inn gjennom en informasjonskapsel. Informasjonskapsler gjør det mulig for vår webserver å kjenne deg igjen og automatisk hente frem de opplysningene du har registrert tidligere, slik at du slipper å oppgi dem på nytt, noe som sparer tid, gir bedre funksjonalitet og en enklere brukeropplevelse.

Hvilke cookies benyttes på våre nettsteder og hvorfor?

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics for å samle statistikk om hvordan vårt nettsted brukes. Her lagres informasjon om IP-adresse, type nettleser og informasjonskapselinformasjon du har valgt å dele med Google.

Er det lovlig at vi lagrer informasjonskapsler og håndterer personopplysningene dine?

Vi lagrer informasjonskapsler og behandler dine personopplysninger slik vi har beskrevet ovenfor – med tillatelse fra deg. Tillatelsen gir du oss i forbindelse med at du går inn på nettstedet vårt.

Kan jeg si nei til informasjonskapsler?

Du kan selv slå av informasjonskapsler i innstillingene i din nettleser. I noen nettlesere kan du enten blokkere alle informasjonskapsler, akseptere bare førstepartskapsler eller slette informasjonskapsler hver gang du avslutter din nettleser.

Vær obs på at enkelte tjenester kanskje ikke vil fungere som de skal dersom du velger å slette eller blokkere informasjonskapsler.

Hvem kan vi dele dine personopplysninger med?

iStyrelsen kan overføre dine personopplysninger til tjenesteleverandører som i sin tur bare har rett til å behandle personopplysningene på vegne av iStyrelsen.

iStyrelsen kan også stille dine personopplysninger til rådighet for myndighetene dersom vi er pålagt å gjøre dette. Til syvende og sist kan vi overføre dine personopplysninger til en potensiell kjøper dersom iStyrelsens virksomhet skal overdras.

Personopplysningene dine kommer bare til å behandles innen EU- og EØS-området.

Hvilke rettigheter har jeg?

Du har:

  • Rett til innsyn/utdrag: rett til informasjon om hvilke personopplysninger som behandles, formålet med behandlingen, du har også rett til å vite hvilke andre som har tilgang til personopplysningene og hvor lenge vi lagrer dem.
  • Rett til dataoverførbarhet for personopplysninger som behandles automatisk og som er basert på ditt samtykke eller på en avtale hvor du er en part. Dette betyr at du har rett til å be om en kopi av dine personopplysninger i et strukturert og lesbart format.
  • Rett til å be om at iStyrelsen retter feil i informasjonen om deg selv.
  • Rett til å be om at vi sletter din personinformasjon.
  • Rett til å når som helst innvende mot at vi behandler dine personopplysninger for direktemarkedsføring. Hvis du innvender mot dette skal direktemarkedsføringen vår til deg opphøre uten unødvendig forsinkelse.
  • Rett til å klage på hvordan vi behandler dine personopplysninger til Datatilsynet.

Fullstendig informasjon om dine rettigheter finner du i Personopplysningsloven.

Kan dere gjøre endringer i personvernpolicyen?

Ja. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i denne personvernpolicyen, og eventuelle endringer vil publiseres på istyrelsen.no.

Datasikkerhet

iStyrelsen tar datasikkerhet på alvor og er opptatt av at dine personopplysninger behandles sikkert. Vi håndterer all informasjon i henhold til etablerte sikkerhetsstandarder og rutiner for å kunne beskytte informasjonen mot uautorisert tilgang, endring, spredning og ødeleggelse.

Hvem er ansvarlig for personopplysningene og hva innebærer det?

iStyrelsen er ansvarlig for vår behandling av personopplysningene på våre nettsteder. Dette betyr at vi må passe på at du vet om at vi samler inn personopplysningene, hvordan vi gjør det og hvorfor. Vi passer også på at du kan be om å få opplysningene endret, begrense hvordan vi benytter opplysningene, be om å få innsyn i de opplysningene vi har om deg eller ta i bruk retten til å bli fullstendig slettet fra våre systemer. Vi deler ikke dine opplysninger med tredjepart uten at du selv har godkjent det.

iStyrelsen AS
Pier X, Bryggegata 3, 0250 Oslo

Org.nr.: 999539912 MVA

Har du spørsmål om personvern og dine opplysninger?
Kontakt oss på https://istyrelsen.no/kontakt/